Hypotheekvormen

Hypotheekvormen

Een hypotheek bestaat uit drie delen:

  • Aflossing of vermogensopbouw
  • Geldlening
  • Verzekeringsdekking(en)

Aflossing of vermogensopbouw

Het geleende geldbedrag moet natuurlijk terugbetaald worden. Tijdens de looptijd van de hypotheek kunt u aflossen, maar u kunt ook kiezen om na de looptijd pas te gaan aflossen. Deze keuze is niet bij elke hypotheekvorm aan de orde. Vermogen opbouwen is mogelijk via beleggen of door te sparen met een gegarandeerd rendement, dit is ook weer afhankelijk van de hypotheekvorm. Advies van Joost adviseert u dan ook graag met de verschillende hypotheekvormen.

Geldlening

Naast een bedrag aan aflossing betaalt u rente over het geleende bedrag. De hoogte hiervan wordt bepaalt door de hoogte van de lening, economische situatie, gekozen hypotheekvorm en de duur van de rente vaste periode.

Verzekeringsdekking(en)

Door middel van het afsluiten van een verzekering kunt u risico`s beperken. Deze verzekeringen kunnen uitkeren bij overlijden, werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid. Laat u goed informeren naar de mogelijkheden.

TIP van Joost:

Het voordeel van onafhankelijk advies;

U kunt kiezen tussen tientallen verschillende geldverstrekkers. Ze bieden zeer uiteenlopende hypotheken aan tegen verschillende hypotheekrentes. Een adviseur van een bank heeft maar een beperkte keuze. Banken bieden namelijk meestal een hypotheek aan die ze in het eigen assortiment hebben. Het zou wel erg toevallig zijn dat net de aangeboden hypotheek de beste uit de markt is. Een onafhankelijke adviseur neemt de hypotheken van de banken in het advies mee, maar ook alle hypotheken van andere geldverstrekkers. Hierdoor krijg je kwalitatief waarschijnlijk een betere hypotheek tegen een lagere hypotheekrente.

Of je wint advies in bij beide?

Heb je alle vertrouwen in de bank waar je al klant bent? Gun ze dan eventueel de kans om jou een goed voorstel neer te leggen. Voor het adviseren en het bemiddelen brengen adviseurs kosten in rekening, maar het eerste gesprek is normaal gesproken gratis. Dus kun je zowel bij de onafhankelijke hypotheekadviseur als bij de eigen bank een eerste gesprek voeren. Daarna is het een kwestie van afwegen en kiezen voor de partij die jou het beste verder kan helpen.