Maximale hypotheekPersoonlijke uitleg

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen over uw maximale leencapiciteit. U kunt hiervoor uiteraard ook een persoonlijk Advies van Joost krijgen. Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat kan ik lenen?
Wat is mijn maximale hypotheek?
Wat worden mijn maandlasten?

Dit zijn de meest gestelde vragen bij:

  • Het kopen van een woning
  • Het oversluiten van de hypotheek
  • Het voortzetten van de hypotheek als gevolg van een scheiding

Daarnaast is het belangrijk het antwoord te weten op de vragen is mijn hypotheek verantwoord:

  • Na pensionering
  • Bij overlijden
  • Bij arbeidsongeschiktheid
  • Bij werkloosheid

U wilt toch ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het betalen van uw hypotheeklasten als u met een van deze situaties te maken krijgt?

Uw maximale hypotheek is afhankelijk van uw inkomsten, uitgaven, de waarde van de woning, uw spaargeld en de toets rente. Het inkomen bij een werknemer in loondienst wordt bepaald aan de hand van een loonstrook en werkgeversverklaring.

Het inkomen van een zelfstandig ondernemer wordt bepaald aan de hand van de jaarcijfers en de belastingaangiften. Ook wordt door de bank een uitgebreide analyse gedaan van de jaarcijfers alvorens een hypotheekofferte te verstrekken.

De gehanteerde toets rente is afhankelijk van de gekozen rentevast periode. Is deze korter dan 10 jaar dan zal de toets rente worden gebruik welke vastgesteld is door onze toezichthouder AFM.

Is de rentevast periode langer dan 10 jaar dan wordt als toets rente gebruikt de rente die geldt voor de gewenste rentevastperiode.

Het verschil in toets rente zorgt voor een verschil in de maximaal te verstrekken hypotheek.

U heeft kunnen berekenen wat u maximaal aan hypotheek kunt lenen. Wellicht wilt u ook een antwoord krijgen op de volgende vragen:

  • Welke hypotheekvorm is voor mij mogelijk?
  • Wat worden mijn maandlasten?

Op deze pagina kunt u een antwoord krijgen op deze vragen.

Na het antwoord te hebben gekregen op deze vragen kunt u direct uw geldverstrekker kiezen en een afspraak maken met een van onze erkend hypothecair planners. Zij kunnen u ook voorlichten over uw hypotheek bij pensionering, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Dit is tevens een aanbeveling van onze toezichthouder AFM.

De hypotheekrente is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar. De hypotheekrente is aftrekbaar als u tenminste volgens een annuitair schema uw hypotheek aflost. De volgende twee hypotheekvormen voldoen hieraan:

. annuïteiten hypotheek

. lineaire hypotheek

Heeft u een bestaande hypotheek dan is het voor u wellicht mogelijk om voor andere hypotheekvormen te kiezen. Duidelijk toch?